Axicraftin historia

Moni pelaajista ei tiedä mistä Axicraft on lähtenyt liikkeelle ja kuinka se on kehittynyt vuosien saatossa.

Axicraftin historia alkaa vuodesta 2012 kun Minecraft alkoi pikkuhiljaa yleistyä ja muuttua suosituksi peliksi. Yksi serverin nykyisistä ownereista, angryaxi alkoi kiinnostua bukkit plugineista ja tekikin omalle koneelle pienen testiserverin nimeltään Axicraft, jossa oli mahdollista kokeilla erilaisia plugineita. Alussa serverin pitämisen tarkoituksena ei ollut niinkään tehdä serveriä muiden pelaajien käyttöön vaan omaan testaukseen.

Serverin ylläpitoa alkoi kuitenkin kiinnostaa oman serverin ylläpitäminen, mikä olisi tarkoitettu survival serveriksi. Tähän ryhdyttiin vuonna 2013, jolloin angryaxi piti serveriä päällä omalla koneellaan 0deboyn, epazixin ja croctonboyn kanssa. Tällä hetkellä nykyisestä ylläpidosta serverillä oli vain angryaxi ja croctonboy, mutta tämä muuttui kun Markusstr:n serkku PideB0Y kysyi saisiko hän antaa ip-osoitteen Markusstr:lle. Näin tapahtui ja Markusstr alkoi pelaamaan serverillä survivalia tavan pelaajana. Kaikki muuttui eräänä ukkospäivänä kun serveri sammui sähkökatkon seurauksena ja chunkit sekoittuivat odottamattomattoman sammutuksen seurauksena. Koko maailma oli pilalla ja se resetoitaisiin, joten angyraxi ajatteli että ei ole mitään menetettävää ja antoi moderaattorin Markusstr:lle.

Niinpä spawni rakennettiin uudestaan ja serveri alkoi kehittyä. Serverille haettiin ensimmäistä kertaa moderaattoreita, joka tuntui hyvältä idealta pelaajamäärän kasvaessa jo sataan, mutta uudet moderaattorit osoittautuivat grieffereiksi. phoolboi02 ja x2home onnistuivat grieffaamaan koko spawnin yhtenä yönä ilman, että muu ylläpito kerkesi tekemään asialle mitään.

Nyt serverillä oli kuitenkin muitakin ongelmia, joista oli myös isoa haittaa serverille. Serveriä rajoittavana tekijänä oli päälläoloajat kun serveri käynnistettiin koulun jälkeen ja se oli päällä iltaan asti ja sen lisäksi toisena ongelmana olivat hakkerointiuhkaukset, jotka alkoivat kehittyä ongelmaksi sillä kaikki näkivät angryaxin ip:n suoraan serverin ip-osoitteesta. Niinpä päätimme lopettaa koko Axicraftin loppukesästä 2013.

Kiinnostusta serverin ylläpitämiseen alkoi taas syntyä ja niinpä Markusstr ja angryaxi hakivat walle400:n serverille ylläpitoon. Tämä oli hyvää aikaa muistella taas asioita serverin ylläpitämisestä ja alkaa miettiä myöskin mahdollista oman serverin perustamista. Niinpä 19. helmikuuta alettiin olla varmoja tulevasta 24/7 Axicraftista ja suunnitelma tulevalle serverille alkoi olla valmis. Samalla alkoi uuden spawnin rakennus ja plugineiden konfigurointi sekä muu oheistyö serverin avaamista varten. Serverin pyörittämisen mahdollisuus omalla koneella jätettiin kokonaan pois tässä vaiheessa ja palvelimelle etsittiinkin 24/7 hostia, joka löydettiin Waltsulta, nykyiseltä Net9:ltä.

Axicraft saatiin auki uudessa 24/7 muodossaan 22.2.2014 Waltsun hostaamana. Seuraava suuri muutos Axicraftiin tuli 24.7.2015, kun Axicraft sai dedikoidun palvelinkoneen ja serverille asennettiin bungeecord.

Tässä on Axicraftin historia, joka sisältää monia eri vaiheita. Tästäkin tekstistä on jäänyt varmasti pois tärkeitä hetkiä Axicraftin historiassa, mutta se kuvaa pääpiirteittäin mitä eri vaiheita serverin historiassa on ollut. Kiitos kaikille Axicraftin entisille ja tämänhetkisille pelaajille ja Axicraftia tukeneille henkilöille! Pyrimme takaamaan parhaan mahdollisen pelikokemuksen kaikille pelaajille myös jatkossa.

Axicraftin ylläpito, Markusstr